Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/flevopok/public_html/kerstcreatief.nl/includes/function.php on line 385
Het gebruik van kerstverlichting | Kerstcreatief.nl
Kerstverlichting

Het gebruik van kerstverlichting

Wanneer je aan kerstmis denkt, denk je automatisch ook aan kerstverlichting. Gedurende de Kerst zijn de dagen het kortste en zal de zon minder lang schijnen. Doordat het zo snel donker wordt, kun je gebruik maken van deze twinkelende lampjes om zo sfeer te maken. Ook in huis kun je het sfeervol maken door het gebruik van kerstlampjes. Dit kun je onder andere doen door lampjes in je boom te plaatsen. Vroeger werd dit gedaan door kaarsen te gebruiken. Echter kun je tegenwoordig elektrische lichtjes gebruiken die ervoor zorgen dat brandgevaar uit de weg gegaan wordt.

Het gebruik van buitenverlichting

Buiten kerstverlichting moet aan andere voorwaarden en hogere eisen voldoen dan de verlichting die je in huis ophangt. Hierdoor zijn er speciale soorten verlichting ontworpen waardoor jij op een veilige manier je huis kan decoreren. Er is daarom professionele verlichting die het hele jaar door buiten opgehangen worden. Deze verlichting is geschikt voor bomen, struiken en guirlandes te versieren. Tevens kun je ook kiezen voor buiten verlichting waarbij een veilige laagspanning vereist is. Ook deze verlichting is geschikt om diverse bomen en struiken mee te decoreren. De buiten kerstverlichting is in diverse lengtes verkrijgbaar waardoor je zelf kunt bepalen hoe veel je nodig hebt. Wil jij toch liever je complete gevel of schutting behangen met verlichting? Dan kan er het beste gekozen worden voor kerstverlichting met LED lampen. Deze verlichting kun je namelijk aan elkaar koppelen waardoor je een maximum van 100 meter aan verlichting hebt.

Waar let je op bij het gebruik van kerstlampjes?

Jij wilt natuurlijk tijdens de Kerst een goede sfeer in en rondom je huis maken. Door het gebruik van kerstverlichting kan er al een heleboel sfeer gemaakt worden. Maar weet je ook waar je op moet letten wanneer je deze verlichting ophangt? En op welke manier je de veiligheid kan waarborgen? Wij hebben hier een aantal tips die ervoor zorgen dat jij de veiligheid hoog houdt en je energierekening laag.

 1. Houdt het energieverbruik van de lampjes bij. Een laag energieverbruik zorgt ervoor dat je rekening laag blijft terwijl je niets inlevert op de sfeer.
 2. Dim je normale verlichting. Bij het gebruik van sfeerverlichting is het handig om je normale verlichting te dimmen. Dit houdt je energierekening laag en zorgt voor een gezellige sfeer.
 3. Maak gebruik van een tijdschakelaar. Met deze tijdschakelaar stel je de tijd in van je verlichting. Hierdoor zullen de lampjes geen onnodige uren aan staan.
 4. Spuit kunstsneeuw altijd eerst op de kerstboom. Wanneer je daarna de verlichting op de boom aansluit, is de kans op brandgevaar veel kleiner.
 5. Zorg ervoor dat je geen lampen met een hogere wattage dan de fitting insteekt.
 6. Maak je gebruik van een verlengsnoer? Zorg er dan voor dat deze snoer dubbel geïsoleerd is.
 7. Zorg ervoor dat buiten verlichting goed vast zit en niet stuk kan slaan tegen harde oppervlaktes door middel van wind.
 8. Gebruik altijd waterdicht materiaal wanneer je buiten verlichting op wilt hangen. De snoeren moeten dubbel geïsoleerd zijn zodat ze watervrij blijven.
 9. Sluit verlichting altijd aan op een geaard stopcontact.
 10. Gebruik een transformator zodat jij de voltage laag houdt.
 11. Maak je geen gebruik van een transformator? Dan ben je verplicht om de lampen te beschermen tegen waterschade en vuil. Dit wordt aangeduid met een IP-waarde. Deze moet op zijn minst 44 of hoger zijn voor het buitengebruik van lampen.

" target="_blank">Shop de mooiste kerstverlichting bij KerstwinQel.nl >>

Terug naar overzicht
Voor al uw vragen
John Beers info@kerstcreatief.nl
Contactformulier